Praktisk og interaktivt kurs i universell utforming

onsdag 09. september kl. 09.00 Zoom Kr 3500
ItumX inviterer til et praktisk og interaktivt 3 timers kurs om universell utforming (UU). Vi fokuserer på hvordan du konkret kan forbedre tilgjengeligheten på nettsidene dine. Kursdeltakernes egne UU-relaterte utfordringer benyttes som praktiske eksempler i kurset. 
For å kunne løse utfordringer med universell utforming må vi først kunne identifisere dem. Det vil si at første steg er å kartlegge problemer og tenke på hva disse betyr for våre brukere og hva vi kan gjøre for å løse dem på en effektiv måte. Tilgjengelighet er jo ment for våre brukere og ikke bare for å være i samsvar med regelverket. Og det som er mest effektivt er ofte å ta en praktisk tilnærming og sjekke praktiske sider, metodikker og verktøy. 

Meld deg på kurset her!

Om kurset
I første del av kurset skal vi sammen sjekke hvordan kan vi få oversikt over eventuelle problemer på en effektiv måte. Vi går litt i dybden og tenker ikke bare på hvordan vi kan løse problemene, men også hvordan vi kan forebygge dem frem i tid. 

Vi skal undersøke konkrete metodikker og verktøy for å kunne forstå helheten fra forskjellige perspektiver - først og fremst hva får brukere ut av det - og ikke minst hva sier WCAG 2.0 og de nye, oppdaterte WCAG 2.1 retningslinjene om dette.

For å få mest ut av kurset har vi valgt et interaktivt konsept – hvor du på forhånd kan komme med innspill eller konkrete UU utfordringer, deretter plukker vi ut saker som er nyttige for de fleste og forbereder halvparten av kurset basert på det.

På denne måten blir kurset mer nyttig for deg og kanskje kan vi til og med løse dine problemer der og da. Dette er den personaliserte delen av kurset.

Agenda for kurset:
  • Del 1: Introduksjon til universell utforming
  • Del 2: Testmetodikk og verktøy
  • Del 3: Gjennomgang av konkrete utfordringer etter innspill fra kursdeltakere
  • Del 4: Spørsmål og svar  
Kurset avholdes på norsk, og det blir lagt inn pauser underveis. Kurset varer i 3 timer. 

For å være effektive begrenser vi antall deltagere til 20 personer. Vi benytter Zoom interaktivt i løpet av kurset.

Meld deg på kurset her!

Kurset passer for deg som er:
  • Redaktør
  • Webansvarlig
  • Utvikler

Kursinstruktør
Kursinstruktør er vår egen Bogdan Cerovac, som er Senior front-end utvikler med stor lidenskap for UU. Han er under sertifisering som Web Accessibility Specialist. 

lurer du på noe?

Ta gjerne kontakt med oss!

Barbro Moen Ternsten
Barbro Moen Ternsten Prosjektleder, PMP® 920 95 915 bmt@itumx.no