Hva er DXP?

En Digital eXperience Platform er mye mer enn et CMS.

Vi finner den riktige teknologien for deg

Å bygge en nettside handler om mer enn å gjøre den innbydende og funksjonell.

En god brukeropplevelse, og mulighet til å skape digital forretning, krever teknologi som er fremtidsrettet, skalerbar, sikker og stabil.

Derfor utvikler vi kundeopplevelser basert på teknologi fra ledende selskaper med stor innovasjonskraft.

Hva er DXP?

DXP står for en digital experience platform som består av ulike softwareprodukter satt sammen til en helhet.

En DXP kan være en sammensetning av markedsføringsverktøy fra samme softwareleverandør, eller markedsføringsverktøy fra ulike softwareleverandører som settes sammen.

Vi er brennende opptatt av å finne de beste komponentene for å sette sammen en fullverdig DXP. De skal være fremtidsrettede, skybaserte, laget for integrasjon, og gjerne basere seg på MACH-arkitektur. Det gir en annen fleksibilitet ved valg og sammensetning av løsning. Vi kaller det gjerne for en Composable DXP.

ItumX har inngående kjennskap til de ledende DXP-plattformene Sitecore, Optimizely og Umbraco – hvordan de er bygget opp og hvilke muligheter de tilbyr.

Vi selger ikke disse plattformene, men utvikler tjenester på dem. Det betyr at vi kan gi gode råd om hvilke verktøy som er riktig for din virksomhet og som passer inn i deres eksisterende tech-stack.  

Kort om Sitecore, Optimizely og Umbraco

Sitecore logo

Sitecore

Sitecore er en av de store og markedsledende Digital Experience Platforms globalt. Økosystemet til Sitecore inkluderer et bredt spekter av verktøy og komponenter som kan kombineres med tredjeparts-komponenter for å danne en skreddersydd DXP-løsning.

Optimizely logo

Optimizely

Optimizely (tidligere Episerver) er en Digital Experience Platform som omfatter innhold, handel, innsikt og eksperimentering. Plattformen gir markedsfører og utviklere de verktøy og den innsikten de trenger for å skape og optimaliserer personlige kundeopplevelser.

Umbraco logo

Umbraco

Umbraco er et open-source CMS (Content Management System). Kombinert med tredjeparts martech-løsninger kan Umbraco danne en kostnadseffektiv DXP-plattform som er både fleksibel og skalerbar.

Hva innebærer MACH-prinsippet?

Fremtidens DXP-plattformer må være fleksible og smidige. Derfor er de utviklet etter MACH-prinsippet.

Softwareleverandørene beveger seg i en tydelig retning mot å bli Software as a Service-selskaper (SaaS), der softwareproduktene er basert på en MACH-arkitektur. 

MACH-prinsippet fjerner særegenheter og avhengigheter. De ulike komponentene driftes i skyen og kan legges til, videreutvikles eller tas ut uavhengig av hverandre. ItumX kan bygge frikoblede tjenester

Dette innebærer også at fremtidens DXP-løsninger ikke er alt-i-ett-løsninger, men settes sammen av flere tjenester ut fra kundens behov – såkalt Composable DXP.

MACH er en forkortelse / betegnelse på den arkitekturen som en DXP kan være bygget på. 

  • Microservices based
  • API-first
  • Cloud-Native SaaS
  • Headless

Microservices based:

Produktet består av mikro-komponenter som kan vedlikeholdes uavhengig av hverandre. Det muliggjøre smidig utvikling og raskere time-to-market.

API-first:

Løsningen er ført og fremst bygget for å kunne integreres. APIene (integrasjonsgrensesnittet) prioriteres først når produktet videreutvikles.

Cloud-Native SaaS:

Produktet er bygget fra bunnen av for skybasert drift. Det tilbys som en tjeneste hvor man kun trenger å logge på via en nettleser.

Headless:

Frontend-presentasjonen er helt frikoblet fra backend-logikken og DXP-softwaren. Det innebærer at ulike deler av løsningen kan byttes ut uavhengig av hverandre. 

 

Fleksibilitet og smidighet

Løsningene består av små elementer som kan videreutvikles og oppgraderes uavhengig av hverandre. De drives i skyen, er designet for å kobles sammen, og ItumX kan bygge frakoblede tjenester på toppen av dem.

 

Uendelige muligheter

Ny, innovativ teknologi introduseres raskere enn noen gang, og virksomhetens systemarkitektur bør utformes for å inkludere det som ennå er ukjent. De tradisjonelle monolittiske løsningene vil bli utkonkurrert av fleksible, moderne komponenter bygget for å fungere sammen.

Vårt oppdrag er å identifisere de riktige komponentene, skreddersydd til dine behov.

 

Bruk markedsledende løsninger du også

Vil du vite mer om Sitecore? Ta kontakt i dag!

Portrettbilde av Keith Johansen. Fotografi

Keith Johansen

Chief Sales Officer

[+47] 924 37 980

[email protected]