ItumX sikrer topptalent

Den 1. desember, 2020, blir en ny merkedag for oss i ItumX. Det er nemlig den første arbeidsdagen til dr. Rune Veerasawmy.

Rune har en doktorgrad i Interaction Design and spectator experiences, foreleser ved Universitetet i Århus i Danmark, og kommer til ItumX fra sin stilling som Senior Customer Experience Strategist i Impact A/S.

Med over 10 års erfaring fra å jobbe med forretnings- og konseptutvikling, samt kundeopplevelsesdesign, sammen med noen av de største danske og internasjonale B2B- og B2C-selskapene, vil Rune bidra til at ItumX tar et nytt og stort sprang inn i fremtiden med tanke på våre leveranser og kompetanse.

Drevet av en nysgjerrighet og et ønske om å utforske og utfordre måten vi designer og utvikler virksomheter, strategier og løsninger på, vil Rune få en nøkkelrolle i selskapets vei videre.

Da vi spør Rune hvorfor han ville begynne å jobbe hos ItumX, kommer svaret umiddelbart.

– Det er såre enkelt: å jobbe med flotte folk i prosjekter som utgjør en reell forskjell for folk.

Hva vil du si er dine sterkeste sider?

– Jeg vil like å tro at jeg har en sterk analytisk tilnærming til arbeidet mitt. Jeg liker å være nøye og fokusert på den langsiktige verdien av avgjørelser enn «quick-fix»-løsninger. Det er også en grunn til at jeg tror jeg vil passe godt inn i ItumX, smiler han.

For Rune handler det å designe gode IT-løsninger først og fremst om mennesker.

– Menneskene i prosjektteamene, menneskene hos kundene våre og menneskene som er sluttbrukerne av løsningen. Så for meg handler det om å forstå mennesker og designe noe som betyr noe for det bedre, understreker han.

Når Rune ikke er på jobb, finner du han nok enten sammen med familien, med joggeskoa på beina eller med en klatrehjelm på hodet.

– Jeg elsker å være sammen med min fantastiske familie, og når jeg har tid til det løper jeg eller sportsklatrer ved det lokale klatrestudioet. Ja, jeg vet at det kanskje høres litt teit ut at jeg klatrer i Danmark som jo ikke har noen fjell, men jeg digger det uansett.

– I tillegg har jeg en personlig interesse i teknologi og IT, som jeg elsker å dykke ned i når jeg har tid.

Bilde av Rune Veerasawmy på toppen av et fjell. Foto.

Rune blir endel av ItumX-familien. Foto: Privat

 

Hva har du lært underveis i karrieren din, som du ikke visste da du først startet?

– Jo mer du kan, jo mer kompleks blir ting, og det er nettopp det som gjør prosjekt fantastiske.

Det enkle er ofte det beste

Vi innrømmer at vi drar litt på smilebåndet da Rune avslører hva hans favorittverktøy er på jobb. Det er nemlig noe vi kjenner oss igjen i.

– Post-it-lapper og penner. Siden jeg tror at det å designe IT-løsninger handler om mennesker, mener jeg det er kritisk at disse menneskene involveres i design- og utviklingsprosessen.

– Det å bruke Post-it-lapper eller papir og penner er etter min erfaring en briljant måte å invitere mennesker til å bidra med dere kunnskap og ekspertise på med et materiale vi alle kan – penn og papir.

Hvilke ferdigheter kunne du tenkt deg å lære videre?

– Ved siden av hundrevis av nye, profesjonelle ferdigheter innen feltet mitt, ser jeg virkelig frem til å bli bedre i norsk, og i stand til å si ting ut over «det er bra» og «ha det», svarer han og ler med et glimt i øye.

Det verdifulle spranget

Man kan trygt si at Rune er en visjonær, men for ham personlig, handler innovasjon om to ting: utviklingssprang og mening.

– Utviklingssprang handler for meg om å forstå og gjøre ting på nye måter ved å se til og lære av andre industrier, situasjoner, og perspektiver til å inspirere innovasjon. For meg handler ikke innovasjon om å gjøre inkrementell utvikling eller forbedre «beste praksis».

– Mening er essensiell når man jobber med innovasjon. Ting kan ikke være innovative om de ikke har en mening eller en verdi. Det å være ny er ikke innovativt i seg selv. Vi må sørge for at det vi endrer, designer og utvikler er meningsfylt for folk som bruker det og virksomheten til kundene våre, understreker han.

Det er kanskje vanskelig å spå fremtiden, men vi spør likevel. Hva tror du vil karakterisere selskapet vårt de tre neste årene?

– Jeg tror vi vil fortsette å være en tillitsfull partner og samarbeidspartner for våre kunder, hvor prosjektene våre blir drevet av gjennomsiktighet, ærlighet og gjensidig respekt. Ut over det å levere tekniske løsninger i toppklassen, tror jeg også at vi kommer til å ha en økende viktig rolle som en strategisk partner når det gjelder digital transformasjon av våre kunders organisasjoner og virksomheter.

Vi vet at vi ser frem til å ha med deg på laget, men hva ser du frem til, Rune?

– Å skape helt rå prosjekter med folka i ItumX og kundene våre, som utgjør en positiv forskjell. Og selvfølgelig, når tiden tillater det, reise til Norge for møte alle sammen, avslutter han varmt.

Vil du også være en del av ItumX-familien? På denne siden kan du se hva vi leter etter av kompetanse. Det er også alltid mulig å sende oss en åpen søknad.