Karine Storaker Braaten er ny styreleder i ItumX

Vi samler kreftene. Henter innovasjonssjef i OBOS, Karine Storaker Braaten, inn som ny styreleder.

Karine, som i 2022 ble kåret til en av de 25 mest innflytelsesrike og innovative menneskene innen IT og data i Norden, tok over styreledervervet i ItumX i november 2022.

– ItumX er på et fantastisk sted i sin reise og et spennende selskap. Det var folka jeg møtte som overbeviste meg. Jeg møtte fine mennesker med fokus på å bygge opp et selskap ved å sette folk først, forteller Storaker Braaten.

Karine så samtidig en retning og en ansattmodell som trigget henne. De ansatte eier selskapet de jobber for sammen som skaper en unik kultur. I tillegg jobber de først og fremst digitalt, med lokale kontorer i nærheten av der de ansatte bor – og kundene befinner seg.

– Jeg falt også for den digitale måten å jobbe på. Det er en spennende modell som beviste sin effektivitet i pandemien, men som har stort potensial for å videreutvikles. Hva betyr det at man jobber distribuert for kulturbygging og samhold? Og hvordan kan selskapet bedre utnytte sin nærhet til kunder som befinner seg utenfor de store byene? Det er en spennende og annerledes modell som jeg gleder meg til å videreutvikle.

Karine Storaker Braaten
Karine Storaker Braaten er ny styreleder i ItumX. Foto: OBOS

Folka først

Innovasjonssjefen har alltid jobbet med teknologi, men mener det er menneskene og kulturen som vil vinne over teknologien i det lange løp. 

– Det er folka som differensierer et konsulentselskap og da handler det om å skape en modell som motiverer medarbeidere og gir de den tryggheten som kreves for at de leverer det beste de kan – med hjerte og hode – for den kunden de jobber for.

– Så blir det kjempespennende å se om vi klarer å løfte blikket og implementere en litt annerledes selskapsstrategi som kan bidra til å skape det engasjementet.

Siden ItumX allerede har en solid kultur blir mye av jobben for styret å jobbe frem en verdidrevet og lønnsom strategi som bygger på menneskene som jobber og eier ItumX.

– Med ItumX får jeg muligheten til å være med å utvikle et selskap og en arbeidsplass som er tilpasset digitale hoder, og som jobber kundenært.

– Siden ItumX er et relativt lite selskap får jeg også anledning til å jobbe i fart med vekst og jakte de korte ballene, samtidig som vi jobber med en mer strategisk og langsiktig retning. Å sørge for at vi klarer å levere på begge blir en viktig del av styrelederjobben.

- Som en bonus får jeg en ny arena som gjør at jeg holder meg oppdatert på tech. Det blir jo ikke morsommere enn det, avslutter Storaker Braaten.

Innertier

Barbro Moen Ternsten, COO i ItumX og leder av valgkomiteen, mener bestemt at Karine Storaker Braaten er rett kvinne på rett plass.

– For valgkomiteen var det viktig at vi fant en styreleder med riktig kompetanseprofil. Dette mente vi var helt essensielt for å kunne bygge et riktig sammensatt styre på lenger sikt, innleder hun.

Den fant de i Karine Storaker Braaten.

– Karine har en veldig variert og spennende bakgrunn, med gode strategiske evner innenfor teknologi, innovasjon, IT/kommunikasjon og tjenesteutvikling. I tillegg viste hun en stor motivasjon for styrelederrollen, og vi ble med dette sikre på at hun ville gjøre en god jobb for eierne av ItumX, understreker hun. 

Med Karine som styreleder er ItumX overbeviste om at selskapet vil vokse enda mer.

– Vi er veldig stolte av å ha Karine med på laget vårt. Vi har stor tro på at hun kan være med å bygge et felles målbilde sammen med oss, og samtidig være en viktig bidragsyter til at vi skal vokse og lykkes med selskapet vårt, avslutter Barbro.

Håvard Hauge, CEO i ItumX, kunne ikke vært mer enig.

– Karine har masse erfaring innenfor vårt område og har drevet selskaper i vekst tidligere, innleder han begeistret.
I første omgang skal Karine bidra inn i den strategiske utviklingen til selskapet.

– Det er flott å få en så erfaren person inn i denne rollen og jeg gleder meg veldig til å samarbeide med Karine om å utvikle selskapet videre, avslutter han.

Let's get in touch

Don't hesitate to give us a call

Barbro is just a few clicks away

Bilde av Barbro Moen Ternsten. Fotografi

Barbro Moen Ternsten

Chief Operating Officer, PMP®

[+47] 920 95 915

[email protected]