– Å jobbe som utvikler er fantastisk!

Det er mange grunner til at Guri Lunnan og Gina Therese Hvidsten stortrives i ItumX.

To av menneskene du kan treffe på i ItumX er Guri Lunnan og Gina Therese Hvidsten. Begge jobber som backend-utvikler og har ansvaret for at «alt du ikke ser» i en IT-løsning, fungerer.

Variert og utfordrende

Guri er senior utvikler og lager grensesnitt som sørger for en god dataflyt mellom Sitecore, kundenes backendsystem og databaser.

Therese er senior arkitekt, tech-lead, sjef for hele løsningen backend, og jobber i systemer som Azure, Docker og Kubernetes.

– Det blir mye koordinering, men vi er helt avhengig av samarbeid i jobben vår. Vi jobber tett sammen med andre utviklere, både frontend og backend, for å teste løsningene og skape en ny og brukervennlig funksjonalitet, forklarer Therese.

For Guri sin del var veien til yrket hun nå syntes er så spennende, kanskje ikke så åpenbar.

– Jeg studerte egentlig biologi, men jeg hadde ikke tålmodigheten. Siden mannen min allerede drev med programmering, kunne jeg en del om faget, og det kunne ikke passet meg mer perfekt! forteller hun og smiler.

Mye av grunnen til det animerte svaret er hvor mangfoldig jobben er.

– Å jobbe som utvikler er fantastisk! Du ser resultatene med én gang. Jeg er en person som liker å løse problemer og i jobben min lærer jeg noe nytt hele tiden. Dette er alt annet enn en repetitiv jobb i alle fall, kommenterer hun.

– Jobben min gir meg utfordringer, samtidig som den gir meg glede og tilfredshet når ting er gjennomført.

Therese på sin side, visste tidlig hva hun ville jobbe med.

– Jeg ville jobbe med data, og da jeg kom inn på programmeringsstudiene i Kongsberg, fant jeg noe som funket for meg.

Mossingen er så glad i å programmere at hun bruker fritiden på det også.

– Men der Guri er glad i å gjennomføre, liker jeg å begynne på noe nytt, forteller hun og ler.

Det gode arbeidsmiljøet

– En av grunnene til at jeg søkte meg tilbake til ItumX, foruten at jeg visste det var bra miljø der, var at jeg slapp å flytte på meg, forklarer Therese.

Guri på sin side hadde bare hørt gode ord om selskapet.

– Og siden jeg kjente Therese fra før av, visste jeg jo allerede at jeg kom til å få en god kollega, forklarer hun og smiler varmt.

– Det var forresten også det hyggeligste jobbintervjuet jeg har hatt. Håvard [Hauge, daglig leder, red.anm.] og jeg satt bare og sa positive ting om hverandre i to timer. Det var rett og slett bare koselig, ler hun.

Som en familie

Hva er det beste med å jobbe i ItumX?

– Fellesskapet, svarer begge umiddelbart i kor.

– Vi har det veldig bra sosialt og snakker mye med hverandre, selv om vi ikke sitter sammen. Og når vi møtes på samling, er vi som en familie.

– Vi har fått det å møtes digitalt. Ikke bare gjennom faste møter på Teams, men også at vi trener sammen i jobbetiden og kjører Kahoots på fritiden. Det er veldig hyggelig.

– At dette funker, er nok en blanding av at folk liker at vi møtes digitalt og at ledelsen har fokus på det og at de legger til rette for et slik uformelt miljø.

– Vi er folkelige, her kan du være deg selv. Samtidig er alle så proffe og flinke. Her er vi omgitt av folk som er oppriktig nysgjerrige og opptatt av å dele kunnskap.
 

Fleksibel arbeidsdag

 – Jeg opplever at ledelsen har stor tillit til oss. Vi blir gitt en sterk selvstendighet, og det passer meg veldig godt, forteller Guri som er gift og har to små barn.

Hjemmekontoret har hun plassert i stua, og med god oversikt over både katt og barn (om de må være hjemme), kan hun legge opp arbeidsdagen slik hun selv vil.

– Om sønnen min Einar må være hjemme fra barnehagen, er ikke det noe problem. En sånn fleksibilitet er veldig greit for oss med små barn.   

– Hos ItumX får du friheten til å jobbe slik du selv syntes er best, og en mulighet til å tilpasse arbeidsdagen din egen livssituasjon.

– Det har kjempemye å si for meg som har barn. Faktisk var det helt avgjørende.

 

Kort vei om de vil treffes

Kontoret ligger i et mangfoldig og kreativt kontorfellesskap i Skofabrikken på Høyda i Moss.

– «Innovation Hill. Vår egen Silicon Valley» står det på inngangsdøra, røper Therese.  

Therese bruker bare 10 minutter til kontoret om hun tar beina fatt. Guri på sin side, 10 minutter i bil.

Den korte reiseveien er absolutt et pluss.

I freshe og lyse lokaler har Guri og Therese selv pyntet sitt kontor med effekter fra tv-serien Dr. Who og klassikeren Star Wars.

– Nerdefaktoren er ganske høy, men du må ikke like science fiction for å passe inn altså. Det viktigste er at du er deg selv. Og så har sjefen lovet at vi skal få sofa på kontoret hvis vi får en medarbeider til! 

 

Kanskje det blir deg? Sjekk våre ledige stillinger og søk i dag.

ItumX-ansatt Guri Lunnan sitter foran hjemmekontoret i stua hennes.
Guri Lunnan jobber ofte hjemmefra, og det liker hun godt. Foto: Privat

Let's get in touch

Don't hesitate to give us a call

Barbro is just a few clicks away

Portrettbilde av Keith Johansen. Fotografi

Keith Johansen

Salgsdirektør

[+47] 924 37 980

[email protected]