–Jeg savnet ItumX-familien

Toneangivende spisskompetanse er tilbake til ItumX.

01.03.2021

For mange av våre kunder er Robert Macli (46) et kjent navn. Nå er han tilbake i ItumX-familien igjen, etter et kort opphold utenfor selskapet. 

Robert Macli smiler i et møte.
Robert Macli gleder seg til å ta tak i nye oppgaver for ItumX igjen. Foto: ItumX


"Back in business"

Det var i fjor høst at vår senior UX-designer Robert forlot våre rekker etter å ha vært en viktig ressurs i selskapet i mange år. 

– Jeg hadde aldri vært i Kongsberg før jeg kom dit i januar, 2018, men jeg ble tatt godt i mot, og fikk en veldig bra start, forteller Robert entusiastisk. 

Etter som årene gikk lærte han ItumX å kjenne, både menneskene og kundene, og det er tydelig noe han har savnet. 

Portrettbilde av en smilende Robert Macli. FotografiDe viktige verdiene

– Mye av det handler om den tilliten, fortroligheten og den personlige kontakten du får med alle, både internt og ekstern, i ItumX, forklarer han og fortsetter:

– Ja, vi er profesjonelle, men vi har alltid hatt rom til å være oss selv også. Vi lytter, er flinke til å sette oss i rollen til kunden, forstå hverandre. Men kundene må også slippe oss inn, vi må stole på hverandre. Da man får gode resultater fortere, understreker 46-åringen. 

Åpenhet, det å respektere hverandre, sette rett person til rett oppgave, og respektere andres kompetanse, er noen av de mange viktige verdiene han setter høyt i jobben sin, og det er tydelig at det preger hans daglige innsats.

 

Med faget i ryggraden

De av oss som har vært så heldige å få ta en prat med den kunnskapsrike 46-åringen, kan skrive under på at fag er noe den inspirerende svensken brenner for.

Det kan man også lese ut av hans lange utdannelse og karriere. 

Med en master i journalistikk og en videreutdannelse innen digital strategi, markedsføring, interaksjonsdesign, UI/UX og UX-writing, kan man trygt si at Robert er en person som elsker å holde seg oppdatert.

I tillegg har han over 20 års fartstid fra medie- og webbransjen.

Så det er en sterk, faglig engasjert, ressurs vi nå får tilbake. 

– Jeg fant tidlig ut at jeg er opptatt av formidle noe gjennom det visuelle, skape en "call to value", løse brukerens ønsker, skape en friksjonsfri og naturlig reise, forteller han engasjert. 

– Det handler like mye om psykologi, det å skape en eufori hos brukeren. 

Mye av motivasjonen handler om å alltid se etter muligheter for å gjøre ting bedre. 

– Jeg vil forenkle livet til mennesker, til alle involverte parter. UX handler ikke bare om kundenes opplevelse, men også redaktørens opplevelse. Jeg vil ta bort friksjon, fjerne fokus fra reisen og oppgavene.


En tydelig stemme

UX (som står for 'user experience') handler om å skape brukeropplevelser, og som UX-designer, eller interaksjonsdesigner som mange liker å kalle det på norsk, er man på mange måter en problemløser, som tar i bruk reell innsikt med brukeren i sentrum, for å skape nye løsninger eller funksjonalitet.

Robert beskriver seg selv som en uredd, ærlig, og kanskje til tider litt brysom, person. Men det å være tydelig, og skape engasjement, er viktig hvis man skal finne de riktige løsningene. 

– Jeg er nok en som holder seg til boken, men jeg motiveres så veldig av å ta kunde og prosjekt til neste nivå. Jeg blir aldri fornøyd, og vil noe mer hele tiden, smiler han. 

Og slik bør en god designprosess være. Den stopper aldri. 

– Det er når du implementerer noe at den virkelige jobben begynner. Du kan alltid optimalisere noe. Fra de små detaljene til de store linjene, alt henger sammen. Det er også noe som gjør at jeg elsker jobben min: du får utvikle deg gjennom å bli utfordret fra nye hold hele tiden. 

Robert Macli fra ItumX peker på en stor skjerm. Han holder en presentasjon.
Robert Macli elsker å lære bort faget sitt. Her er han avbildet under en presentasjon som ble holdt i en av de mange fagdagene vi holder hvert år.  Foto: ItumX

Savnet oss

At det er et kupp å få Robert tilbake, er en underdrivelse. Men vi tror følelsen er gjensidig.

– Jeg savnet ItumX-familien. ItumX er en veldig, veldig, veldig bra gjeng, og jeg har hatt det kult opp gjennom årene. Både internt og rundt kundene, forteller han med en varme i stemmen. 

At vi har hatt en enorm fremdrift den siste tiden, hvor de ansatte i tillegg nå står på eiersiden, at vi har omfavnet mer og mer av innsiktsprosessen, fått kundene med på laget, og ikke minst ansatt topptalentet Rune Veerasawmy, er andre faktorer som overbeviste designeren. 

– Ja, at ItumX fikk Rune om bord er også en viktig grunn til at jeg nå er tilbake. Han kan levere en helt unik innsikt, og til sammen blir dette veldig bra, smiler Robert.

 

Fremgang - på alle fronter

Den 1. mars 2021, var Robert på plass igjen, og klar til å bidra til vekst - både for oss og kundene våre.

– Det positive med ItumX er at vi jobber for å hjelpe kundene fremover for at de skal få suksess. Det er så kult å hjelpe noen andre få den fremgangen, smiler han. 

Robert mener Covid-19-situasjonen gjør at flere og flere bedrifter innser at de trenger en digitaliseringsprosess. 

– Pandemien har pushet en radikal forandring, og jeg mener helt klart at ItumX kan bidra i denne prosessen. Ikke bare i Norge, Sverige og Danmark, men i hele verden. Spesielt med det fokuset vi nå har på innsiktsprosessen.

– En bra innsikt gir oss svar. Det er først da vi kan skape et godt produkt, avslutter han. 

 

Er du nysgjerrig på hvordan Robert Macli og våre tverrfaglige team kan hjelpe deg med ditt neste digitale steg? Ikke nøl med å ta kontakt i dag. 

PS! Han skal også holde et gratis webinar i mars, noe du ikke bør gå glipp av, så heng med.

 

Ta kontakt i dag

Hva kan vi hjelpe deg med?

Vi er bare noen tastetrykk unna

Portrettbilde av Lars Martin Lund. Fotografi

Lars Martin Lund

Senior forretningsutvikler

[+47] 970 57 074

lml@itumx.no